Sidste nyt…

Foreningen får jævnligt tilbud dels fra foreninger og arkiver, dels fra forfattere, der ønsker at reklamere for deres udgivelser mm.

Ligeledes kan slægtsforskere også forventes at kontakte os for at få hjælp til at løse problemer af forskellige slags.

Disse forskellige indslag vil blive lagt på denne side som jævnligt bliver opdateret. 

I 2018 har foreningen 25 års jubilæum. Har du forslag til, hvordan vi kan markere det, hører vi gerne fra dig.

ANBEFALING:

Det går rigtig stærkt for statens arkiver med at få lagt materiale på sa.dk. Derfor kan det anbefales, at man tilmelder sig deres nyhedsbreve så man hele tiden er opdateret med, hvad der bliver lagt på siden. Se nedenfor.

Bemærk: Der vil også være et direkte link til siden under ‘offentlige arkiver’.

https://www.sa.dk/brug-arkivet/nyt-fra-arkivet


Sammenlægning af DIS Danmark og SSF.

Slægtsforskerne i Silkeborg har hidtil været registreret som medlem af landsforeningen SSF (Sammenslutningen af Slægtshistoriske Foreninger). På landsplan har der desuden været en anden forening, der også beskæftiger sig med slægtsforskning – DIS Danmark.

I maj måned blev disse 2 foreninger efter nogle års forberedelse lagt sammen. Foreningens nye navn er DANSKE SLÆGTSFORSKERE. Den nye forening har følgende hjemmeside:

www.slaegtogdata.dk

Danske Slægtsforskere tilbyder at hjælpe foreninger med forskellige praktiske ting – bl.a. opkrævning af kontingent. Her arbejder bestyrelsen i øjeblikket på at få en aftale på plads, så vi fremover skal betale kontingent via Danske Slægtsforskere. Kontingentet bliver efterfølgende overført til os. Ved denne aftale slipper bestyrelsen for et større arbejde, ligesom foreningen sparer penge. Mere om dette, når en aftale er på plads.

Danske Slægtsforskere udgiver 4 gange årligt et medlemsblad, som man får tilsendt, hvis man indmelder sig i denne forening. Kontingentet til Danske Slægtsforskere vil være kr. 250,- pr år. Vores lokalforening vil få nogle af disse penge retur, som vi kan bruge til vores lokale arbejde. Lige nu er der et tilbud om indmeldelse i Danske Slægtsforskere på deres hjemmeside i kolonnen til højre til kr. 62,50 for resten af året.

Derfor skal du – hvis du vil være medlem begge steder – fremover betale kontingent 2 steder:

Slægtsforskerne i Silkeborg     kr. 175,-

Danske Slægtsforskere     kr. 250,-

Sammenlagt kr. 425,-

Du kan selvfølgelig nøjes med at være medlem 1 sted – der er frit valg, og vi håber naturligvis, at du ønsker at være medlem af Slægtsforskerne i Silkeborg.

[php snippet=1]